Blog Yazısı

Yeni Normalde Yeni Nesil Gönüllülük

Geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta, Türkiye’de tespit edilen ilk Covid-19 vakasının ardından başlayan pandemi döneminde tüm kurum ve kuruluşlar dijitale uyum sağlamak zorunda kaldı. Pandemi koşullarının gereği alınan kararlar ile kurum ve kuruluşların devamlılıklarını sürdürme sürecinde, sivil toplum kuruluşları hem gönüllüleri hem diğer paydaşları ile ilişkilerini dijital ortamda sürdürmeye çalıştı.

Dijitale uyum sürecinde ilk kez İzmir dışına gönüllülük çağırısı yapan Sosyal İklim Derneği; yeni dönem gönüllüleri ile samimi ve eğlenceli bir ilk görüşme planlarken, 30 Ekim 2020’de İzmir Depremi yaşandı. Sosyal İklim Derneği, İzmir’de yaşanan felaketle Sosyal İklim Derneği Gönüllü Afet Koordinasyon Ekibi kurarak destek olurken, uygun olan yeni gönüllülerine destek olmaları için çağrıda bulunarak yeni gönüllülerine ilk duyurusunu yapmış oldu. Bu felaketin yaraları sarılırken Sosyal İklim Derneği, yeni gönüllüler ile dijital buluşmalar ile yeni gönüllülerin iklim krizi, biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları gibi konularda gelişimlerine katkı sağlayacak dijital eğitimler ve atölyeler gerçekleştirdi. Herkesin evlerine kapandığı ve alışmaya çalıştığı bu dönemde ekip ruhunu korumak, derneğin kültürünü yeni gönüllülere aktarmak için dijital ortamda her hafta sonu bir araya gelinerek “Kahoot Saatleri”, Küresel İklim Simülasyonu, Climate Interactive ve Sistem Düşüncesi Derneği ile En-Roads ve C-Roads simülasyonları gibi çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirdi.

Haziran ayında tekrar dijital gönüllü çağrısına çıkan Sosyal İklim Derneği; 26 Haziran 2021 itibariyle, Sosyal İklim Derneği 2021 Yeni Dönem Gönüllülük süreci resmen başlamış oldu.

İlginizi çekebilir: https://sosyaliklim.org/teknoloji-caginda-olmazsa-olmaz-guvenli-internet/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir