İklim Değişikliğine Uyum Eğitici Eğitimi Başvuruları Açıldı

Son Başvuru Tarihi: 6 Ekim 2024 Pazar

Tarih: 12-13 Ekim 2024
Yer: İzmir

Eğitimin Amacı:

Bu eğitici eğitimi, CLocalization projesi çerçevesinde iklim değişikliği uyum sürecinde yerelleştirilmiş yaklaşımların benimsenmesini ve uygulanmasını sağlayacak eğitmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Katılımcılar, topluluklarına ve yerel yönetimlere, sürdürülebilirlik ve iklim dostu politikalar geliştirme konusunda rehberlik edebilecek donanıma sahip olacaklardır. Eğitici Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 15 gönüllü genç, 95 kişiden oluşan bir hedef gruba İzmir’de 1 gün sürecek bir eğitim verecek. Bu eğitimle, katılımcıların iklim değişikliği uyum süreçleri hakkında bilinçlenmesi ve yerel düzeyde uygulanabilir çözümler geliştirmesi hedeflenmektedir.

Eğitici Eğitime Kimler Başvurabilir?

  • 18-30 yaş arası,
  • İzmir’de yaşayan,
  • Çevre ve iklim değişikliği konularına ilgi duyan gençler.

Bu eğitimlerin sonunda, hem kırılgan grupların ihtiyaçlarına duyarlı çözümler geliştirilmesi hem de özel sektörün iklim değişikliğine karşı alınacak önlemlerde aktif rol alması beklenmektedir.

Eğitim Programı: Eğitici Eğitimi’ni tamamlayan gönüllü gençler, 25 Ekim – 5 Kasım 2024 tarihleri arasında farklı hedef gruplara yönelik çeşitli eğitimler düzenleyeceklerdir. Eğitimlerin amacı, iklim değişikliği ile mücadelede toplumsal dayanıklılığı artırmak, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek ve özel sektörü iklim dostu politikaların benimsenmesine teşvik etmektir.

Son Başvuru Tarihi: 6 Ekim Pazar

CLocalization Projesi Hakkında:

Clocalization, İzmir’in Konak ilçesinde iklim değişikliğine uyum amacıyla, sektörel, kültürel ve sosyal çeşitlilikleri dikkate alan kapsayıcı ve katılımcı bir strateji oluşturmak için Avrupa Birliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından finanse edilen bir programdır. Program, Konak’ın iklim değişikliği stratejilerini belirlerken farklı grupların katılımını ve deneyim paylaşımını teşvik ederek ilçenin ihtiyaçlarını ortaya koymayı hedeflemektedir.