Dünya Gençlik Günü

Uluslararası Gençlik Günümüz Kutlu Olsun!


Bugün, dünyanın dört bir yanındaki gençlerin enerjisini, kararlılığını ve topluma olan katkılarını kutladığımız Uluslararası Gençlik Günü. Sosyal İklim Derneği olarak, 2014 yılından bu yana gençlerin sesini duyurmak, haklarını savunmak ve toplumsal değişime öncülük etmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerin diyalog kültürünü geliştirmeleri, iklim eylemi ve adalet konularında aktif rol üstlenmeleri bizim için her zaman öncelik olmuştur.


Gençler, toplumsal değişimin en önemli itici gücüdür. Bizler, Sosyal İklim ekibi olarak, 7 genç profesyonel, 20 kişilik genç yürütme kurulumuz ve 2000’i aşkın gönüllümüzle Türkiye’nin dört bir yanında gençlerin sesi olmayı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 10.000 ‘den fazla gence ulaşarak onların sorunlarını ve taleplerini ulusal ve uluslararası platformlarda dile getirdik. 


Yerel düzeyde iklimi ve katılımı iyileştirmek için bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdik. Halihazırda Avrupa Birliği’nin desteğiyle hem yerelde çocuklar, gençler ve kadınların iklim kriziyle mücadele ve uyum stratejileri geliştirmesi için hem de gençlerin iklim eylemi için topluluk oluşturmasını ve biyoçeşitliliğin korunmasını destekleyecek iki ayrı program yürütmekteyiz. Ayrıca bir diğer  çalışma alanımızı olan gençlik katılımı programımız ile gençlerin haklarını savunmak, siyasi katılımlarını artırmak ve taleplerini karar alıcılara duyurmak amacıyla NDI Türkiye işbirliğiyle yürüttüğümüz Gençliğin Yüzleri programı sayesinde 8 ilde 2000’den fazla gencin sesini duyurduk, taleplerini ulusal ve yerel düzeyde savunduk ve gençleri siyasete katılmaya teşvik ettik. Ayrıca, genç kadınların yerelde güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğümüz programlarla genç kadınların yerel yönetimlerde daha fazla temsil edilmesi için çalıştık.


Gönüllü ekibimizin yüzde 85’ini oluşturan genç kadınlar, karar alma süreçlerinde ve her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için öncülük etmektedir. Sosyal İklim, genç ve genç kadınlar tarafından yönetilen bir organizasyon olarak, gençlerin güçlendirilmesi için çalışmaya devam ediyor.


Bu Uluslararası Gençlik Günü’nde, tüm gençleri toplumsal değişimin bir parçası olmaya, haklarını savunmaya ve yerel, ulusal ve küresel sorunlara çözümler bulmak, taleplerini duyurmak ve sürdürülebilir kalkınma amaçları için harekete geçmeyedavet ediyoruz. Birlikte, daha adil, eşit ve sürdürülebilir bir dünya inşa edebiliriz!